!css

Société Générale kondigt de verkoop van haar Belgische private banking activiteiten aan.

Société Générale kondigt aan dat ze een akkoord heeft getekend met ABN AMRO Bank N.V. voor de verkoop van de Belgische private banking activiteiten.

Het akkoord voorziet een volledige verkoop van het Belgische private banking filiaal, dat voor 100% in handen is van Société Générale. ABN AMRO neemt de totale activiteiten van Société Générale Private Banking België over, alle cliëntenportefeuilles en alle medewerkers.

De verkoop van de activiteiten van Société Générale Private Banking in België past in het strategisch plan 2016-2020 “Transform to Grow” waarbij Société Générale zich wil concentreren op markten waar ze een leidende positie heeft, met de nodige kritische omvang en het potentieel om synergieën met andere activiteiten van de Groep te creëren.

Société Générale Private Banking zal zich focussen op het versterken van haar posities in haar belangrijkste markten en kernfilialen in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zwitserland en Monaco en op de ontwikkeling van nieuwe partnerships in internationale marken.
De impact van deze transactie op de Core Tier One Capital Ratio zal positief maar beperkt zijn. Deze operatie heeft geen betrekking op de andere activiteiten die Société Générale in België heeft. Société Générale blijft actief in België met Corporate & Investment Banking, gespecialiseerde kredietverlening en leasing.

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van bevoegde regelgevende instanties.

Perscontacten :
Fanny Rouby - + 33 1 57 29 11 12 - fanny.rouby@socgen.com - @SG_presse
Antoine Lhéritier - +33 1 42 13 68 99 - antoine.lheritier@socgen.com

Société Générale

De Groep Société Générale is een van de belangrijkste financiële dienstengroepen van de eurozone. Met een gediversifieerd en geïntegreerd businessmodel, verenigt de Groep financiële soliditeit, een dynamiek van innovatie en een strategie van duurzame groei om een vertrouwenspartner voor haar klanten te zijn, geëngageerd ten aanzien van positieve maatschappelijke en economische transformaties.
Al meer dan 150 jaar is de groep een belangrijke speler in de reële economie, geconnecteerd met de wereld vanuit een sterke Europese verankering. De Groep telt wereldwijd 147 000 medewerkers in 67 landen en begeleidt dagelijks 31 miljoen particuliere klanten, ondernemingen en institutionele beleggers over de wereld, met een uitgebreid adviesaanbod en financiële oplossingen op maat vanuit drie grote activiteiten:

  • Retail Banking in Frankrijk onder de merknamen Société Générale, Credit du Nord en Boursorama die een compleet gamma aan financiële diensten aanbieden via omni-kanaal met maximale digitale innovatie
  • Internationale Retailbanking, verzekeringen en financiële diensten aan ondernemingen in de regio’s Afrika, Rusland, Centraal – en Oost-Europa
  • Global Banking and Investor Solutions, met erkende expertise, internationale sleutelposities en geintegreerde oplossingen marktactiviteiten.

Société Générale maakt deel uit van de internationale duurzaamheidsindexen: FTSE4good en ASPI: DJSI (World & Europe), FTSE4Good (Global & Europe), Euronext Vigeo (Wereld, Europe en Eurozone), 4 van STOXX ESG Leaders indexen, MSCI Low Carbon Leaders Index.