!css

Société Générale Private Banking steunt de overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Francis Alÿs

Société Générale Private Banking verleent haar steun aan de overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Francis Alÿs die van 9 oktober 2010 tot 30 januari 2011 loopt in het centrum voor hedendaagse kunst Wiels te Brussel.

“Francis Alÿs: A Story of Deception” is de eerste retrospectieve in ons land die aan het werk van deze veelzijdige kunstenaar wordt gewijd. In samenwerking met Tate Modern in Londen en het Museum of Modern Art van New York wordt een overzicht geschetst van de verschillende media en technieken die de kunstenaar in de loop van zijn carrière heeft aangewend.

Société Générale Private Banking is verheugd haar naam te verbinden aan dit evenement, dat het veelzijdige werk van de Belgische kunstenaar, geboren in Antwerpen in 1959, aan het publiek zal voorstellen. Zijn werk, dat naast performances ook film, fotografie, video’s en schilderijen omvat, is een reflectie over de stroom van het stadsleven. Bijna twee decennia lang doorkruiste Alÿs de straten van Mexico en andere steden om er inspiratie te putten voor kunstwerken die rechtstreeks aansluiten bij de complexiteit van het dagelijks leven.

Société Générale Private Banking vond het belangrijk dit eerbetoon aan de artiest in de vorm van een eerste overzichtstentoonstelling te steunen.

Na de tentoonstelling van Luc Tuymans in 2009 is dit de tweede keer dat Société Générale Private Banking en Wiels een partnerschap aangaan. De private bank is sinds 2007 overigens ook mecenas van het museum voor hedendaagse kunst SMAK in Gent.

Société Générale Private Banking toont hiermee haar engagement ten overstaande van de hedendaagse kunst en bevestigt veel belang te hechten aan waarden als creativiteit en innovatie.

Collectie hedendaagse kunst van Société Générale viert 15-jarig bestaan

Die passie voor hedendaagse kunst wordt weerspiegeld in de kunstcollectie van de groep Société Générale. De collectie omvat nagenoeg 300 originele werken van gerenommeerde kunstenaars en telt zowel beeldhouwwerken, schilderijen en foto’s, als meer dan 700 lithografieën. We treffen er grote namen uit de abstracte kunst van de jaren ’60 in aan (van Pierre Soulages en Pierre Alechinsky, tot Claude Viallat en Olivier Debré), naast stijgende waarden van de hedendaagse kunst (Kader Attia, Philippe Ramette, Jean Marc Bustamante, Agnès Thurnauer, Marie Bovo...). Ook kunstenaars uit de opkomende kunstscènes (de Afrikaan Guy Tillim, de Chinese Gao Brothers) hebben er hun plaats. In 2010 viert de collectie zijn 15de verjaardag, meer bepaald met de fototentoonstelling “Les grands espaces” in het Palais des Beaux-Arts in het Franse Lille van 9 oktober 2010 tot 10 januari 2011.

“Les grands espaces” toont foto’s op groot formaat van hedendaagse kunstenaars met een internationale reputatie zoals Thomas Ruff, Philippe Ramette, Stéphane Couturier of ook nog Kader Attia.

Meer informatie over de hedendaagse kunstcollectie van de groep Société Générale vindt u op www.collectionsocietegenerale.com.