!css

Societe Generale Private Banking, partner van de eerste Awards Voor Europese Familiebedrijven

Société Générale Private Banking is de partner van de “Europese Awards voor Familiebedrijven” die in 2012 voor het eerst georganiseerd worden door Campden Wealth*.

Er worden vijf prijzen uitgereikt waarmee ze de vitaliteit en het dynamisme van Europese
familiebedrijven prijzen:

• Beste familiebedrijf van het jaar
• Beste bedrijfsleider van een familiebedrijf van het jaar
• Beste nieuwkomer van het jaar: bedrijfsleider van een familiebedrijf
• Beste bedrijfsleider van een familiebedrijf: niet-familielid
• Beste duurzaam familiebedrijf van het jaar

Deze awards worden uitgereikt tijdens een ceremonie op 9 juli 2012 in Amsterdam.

Familiebedrijven spelen een essentiële rol in de Europese economie en vertegenwoordigen meer dan 60%** van de Europese bedrijven en tussen 40 en 50% van de Europese werkgelegenheid. Vanwege hun belang in de economie, zullen familiebedrijven de komende jaren waarschijnlijk een cruciale rol spelen in het herstel van de Europese economie.

Daarom wilde Société Générale Private Banking, als partner van grote ondernemende vermogens, verbonden zijn met deze awards, die in de lijn liggen van de bedrijfsinitiatieven van zowel de groep Société Générale in het algemeen, als de private banking tak in het bijzonder.

Société Générale lanceerde begin 2012 een internationaal aanbod van geïntegreerde en
multidisciplinaire diensten gericht op vermogende ondernemers: Private Investment Banking. Met deze service kunnen cliënten die beschikken over een holdingstructuur of Family Office genieten van alle expertise van de groep inzake zakelijk bankieren en vermogensbeheer, om op die manier zowel hun bedrijf als hun privévermogen te helpen beheren.

Het selectieproces
De lezers van het tijdschrift CampdenFB (Family Business), voornamelijk zelf ondernemers, hebben in eerste instantie meegeholpen met de selectie van bedrijven en bedrijfsleiders voor iedere categorie.
Er werden ongeveer 150 inzendingen ontvangen op de website van het tijdschrift.
Een jury bestaande uit experts uit de zakenwereld en de redactie van Campden Wealth selecteerden vervolgens vijf familiebedrijven per award (of bedrijfsleider, afhankelijk van de award) waarna de winnaars tijdens de ceremonie gehuldigd zullen worden.

De genomineerde familiebedrijven en ondernemers worden beoordeeld op meerdere criteria. Naast het feit dat het hoofdkantoor gevestigd moet zijn in Europa, moet het bedrijf bovendien een jaaromzet hebben van ten minste 100 miljoen euro, alsook aantonen dat er een sterke betrokkenheid is van familieleden, tweede generatie of later, waarbij deze meer dan 25% van de stemmen moeten vertegenwoordigen bij besluiten in het bestuur van de onderneming.

U vindt alle informatie en de presentatievideo van de Campden European Family Business Awards onder www.privatebanking.societegenerale.com/en/campden-european-family-business-awards/

* Campden Wealth maakt deel uit van Campden Media, een mixed media uitgeverij, alsook evenementen- en onderzoeksbureau, voornamelijk in dienst van de vermogende particulieren, vertegenwoordigd door familiebedrijven en family offices. Campden Wealth publiceert erkende tijdschriften zoals CampdenFB (Campden Family Business) en CampdenFO (Campden Family Office).

** Bron: European Family Businesses.