!css

Société Générale Private Banking schenkt Bechstein-piano aan kunstencentrum Vrijstaat O.

Société Générale Private Banking schenkt een Bechstein-vleugelpiano aan het kunstencentrum Vrijstaat O. in Oostende.

De piano, die dateert van 1920, is een gerestaureerde halve vleugelpiano van het merk Bechstein uit de collectie Schweiger-Van Heirseele. Met deze schenking wil Société Générale Private Banking de programmatie van prestigieuze klassieke muziek en jazz-stukken in het kunstencentrum, gelegen in de prachtige Koninklijke Gaanderijen in Oostende, bevorderen.

Al 25 jaar lang steunt de Franse Groep Société Générale via zijn vereniging ‘Mécénat Musical Société Générale’ de klassieke muziek. De Groep organiseert verschillende activiteiten zoals de opleiding van muzikanten, loopbaanontwikkeling en initiatie en sensibilisering van het grote publiek. Daarnaast steunt de Groep ook tal van festivals en muziekopleidingen.

Dit initiatief van Société Générale Private Banking in België maakt deel uit van de voorliefde van de bank voor muziek en kunst in het algemeen. De private bank zet zich al jaren in voor hedendaagse kunst: als corporate sponsor van het SMAK in Gent sinds 2007 en als sponsor van Wiels in Brussel in het kader van tentoonstellingen van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars zoals Francis Alÿs en Luc Tuymans.

Concertprogramma van Vrijstaat O.

Tal van klassieke- en jazzpianisten staan op de kalender van Vrijstaat O.: Eve Beuvens Trio en Mathilde Renault (17 april), Free Desmyter met The New Chris Joris Experience (1 mei), en Franz von Chossy met het Pascal Schumacher Quartet (29 mei). Later dit jaar staan ook nog jazzconcerten gepland met aan de piano Nathalie Loriers (2 oktober) en de Brit Neil Cowley (27 november).

In het klassieke genre zullen ook Simoens Trio, Claire Chevallier en Liebrecht Vanbeckevoort weldra de toetsen komen beroeren.

Over Vrijstaat O.

Vrijstaat O. is het enige kunstencentrum aan zee. Muziek, dans, literatuur, beeldende kunst, film, debat... Vrijstaat O. ontwikkelde zich de laatste jaren tot een echte vrijhaven voor culturele initiatieven in Oostende. En dit zowel nomadisch, over de stad verspreid, als in het hoofdkwartier op de Zeedijk (met zicht-op-zee). www.vrijstaat-o.be